Līdz ar silto laiku biežāk zog velosipēdus un pieaudzis zādzību skaits no tirdzniecības vietām

Iestājoties siltajam laikam, biežāk zog velosipēdus un audzis arī zādzību skaits no tirdzniecības vietām, ceturtdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" pastāstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis.

Viņš norādīja, ka laupīšanu skaits pēdējās dienās nav pieaudzis - piemēram, pēdējās trijās dienās uz ielas notikušas četras laupīšanas, kad cilvēkiem atņemtas personīgās mantas.

Savukārt zādzības no tirdzniecības vietām nedaudz pieaugušas, ko VP pārstāvis skaidro ar āra kafejnīcu un citu ārpusē esošu tirdzniecības vietu parādīšanos, kas piesaista garnadžus. Pagājušajā diennaktī reģistrētas 26 šādas zādzības, vidēji diennaktī no tirdzniecības vietām tik fiksētas 15 līdz 17 zādzības.

Tāpat pieaudzis velosipēdu zādzību skaits, un policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību arī īpašuma drošībai vispār.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.