Tukuma novadā ugunsgrēkā gājuši bojā divi bērni

Tukuma novadā, Jaunsātu pagastā, dzīvojamā mājā trešdien izcēlies ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudējuši teju trīs gadus vecs zēns un piecus gadus veca meitene, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD trešdien plkst.11.35 saņēma informāciju, ka Tukuma novadā, Jaunsātu pagastā, dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Tuvojoties notikuma vietai, ugunsdzēsēji jau redzēja, ka mājas mansards un jumts deg ar atklātu liesmu pilnā platībā.

Pārmeklējot degošās mājas pirmo stāvu, vienā istabā ugunsdzēsēji atrada divus mirušos bērnus. Bērni tika atrasti gultā, un šajā istabā bija divas durvis, no tām vienas veda uz istabu, kas jau dega, savukārt otras, kas veda uz virtuvi, bija aizkrampētas no otras puses.

Notikuma vietā strādāja Tukuma un Kandavas ugunsdzēsēji. Tā kā tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradusies divu kilometru attālumā, ugunsdzēsējiem palīgā bija atsteidzies arī Latvijas valsts mežu dienesta ūdens vedējs.

Kopējā degšanas platība ir 130 kvadrātmetru.

Ugunsgrēks lokalizēts īsi pirms plkst.14.

Ģimenē kopā auguši pieci bērni, ieskaitot bojāgājušos. Mazākais bijis mātei līdzi darbā, bet divi vecākie ugunsgrēka brīdī bijuši skolā.

Svarīgākais