Ogrē vīrietis, aizstāvot sievas godu, sadur jaunieti

Visai dramatiski notikumi 7.maija pusdienlaikā norisinājās kādā daudzdzīvokļu namā Ogrē, Mālkalnes prospektā. Savstarpējais konflikts vienam vīrietim beidzās ar durtu brūci kaklā, bet otram – ar paskaidrojumu sniegšanu policijai.

Sestdienā, 7.maijā, pulksten 14.50 Ogres novada pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Ogrē, Mālkalnes prospektā, kur pie mājas notiekot kautiņš un lietā tiek laists nazis. Kad pēc īsa brīža likumsargi ieradās izsaukuma vietā, konflikts jau bija beidzies. Pie mājas atradās neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, un mediķi paskaidroja, ka dodas uz slimnīcu ar pacientu, kuram ir durta brūce kaklā. Notikuma vietā sastaptie jaunieši zināja stāstīt, ka cietušajam radies konflikts ar kādu tuvējo māju iedzīvotāju. Norādītajā adresē policisti sastapa 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš nenoliedza, ka savainojis ar nazi jaunieti, taču ne bez pamata. Cietušais esot ielauzies dzīvoklī un sācis viņu sist, tāpēc, lai aizstāvētos, paķēris virtuves nazi un iedūris. Dzīvoklī atradās arī vīrieša sieva, un abi tika nogādāti Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne stāsta, ka cietušā, 1992.gadā dzimušā jaunieša, veselībai briesmas nedraud, jo brūce kaklā nav dziļa. Sakarā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana. Pēc sākotnējās likumsargu rīcībā esošās informācijas, iespējams, pats cietušais izprovocējis uzbrukumu, jo uzmācies aizturētā vīrieša sievai, kura pasūdzējusies vīram, un viņš ar nazi rokā meties aizstāvēt sievas godu. I.Meikšāne piebilst, ka šoreiz konfliktā iesaistītajiem zināmā mērā ir paveicies, jo gadījumos, kad lietā tiek laisti aukstie ieroči, sekas var būt neprognozējamas un pat ļoti traģiskas.

Svarīgākais