Cēsu pensionārs kaimiņus sašāvis un vēlāk nošāvies īpašumtiesību konflikta dēļ

Cēsu pensionārs, visticamāk, ar medību bisi sašāvis divus kaimiņus un vēlāk nošāvies pats savstarpēja konflikta dēļ.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka sestdienas rītā Ķiršu ielā savstarpēja konflikta laikā 1943.gadā dzimis vīrietis ar sev piederošu medību bisi izdarījis vairākus šāvienus un vēlāk izdarījis pašnāvību, iešaujot sev galvā.

Policiju par šāvieniem kādas privātmājas pagalmā informēja apkārtējo māju iedzīvotāji.

Netālu no mirušā atradās sašauta 1960.gadā dzimusi sieviete un 1981.gadā dzimis vīrietis. Abu cietušo veselības stāvoklis ir smags.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pašnāvību izdarījušajam vīrietim bijis ilgstošs strīds ar kaimiņiem un iespējamais konflikta cēlonis bija nesaskaņas par īpašumtiesībām.

Policija norāda, ka jau dienu iepriekš, 6.maija pēcpusdienā, saņemts izsaukums uz konfliktā iesaistītās 1960.gadā dzimušās sievietes dzīvesvietu. Toreiz sieviete informējusi policiju, ka viņai ir aizdomas par kādas nezināmas vielas klātbūtni viņai piederošajā akā.

Policija sākusi kriminālprocesu.

Jau vēstīts, ka Cēsīs sestdien sašautā sieviete pārvesta uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā. 50 gadu vecā sieviete guvusi šautas brūces galvā, kā arī kājā un plaukstā.

Savukārt viņas 29 gadus vecais dēls, kuram sašauts augšstilbs un galva, joprojām ārstējas Cēsu slimnīcā.

Svarīgākais