Valmierā ugunsgrēkā dzīvoklī gājis bojā viens un cietuši vēl divi cilvēki, tostarp bērns

Valmierā, ugunsgrēkā dzīvojamajā ēkā Pārgaujas ielā sestdien gājis bojā viens un cietuši vēl divi cilvēki, tostarp četrgadīgs bērns; vēl viens cilvēks cietis Jūrmalā, aizdegoties iekārtai plastmasas trauku ražotnē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka ugunsgrēks Valmierā izcēlies ap pulksten septiņiem vakarā. Dzīvojamās ēkas otrā stāva dzīvoklis 35 kvadrātmetru platībā dega ar atklātu liesmu.

Ugunsdzēsējiem ar kāpņu palīdzību caur logu izdevies piecus cilvēkus - divus bērnus un trīs pieaugušos - no blakus dzīvokļa izglābt. Liesmās apdedzis 50 gadus vecs vīrietis, bet četrgadīgs bērns saindējies ar degšanas produktiem. Savukārt 55 gadus veca sieviete atrasta liesmās jau mirusi.

Turpretī Jūrmalā sestdien, aizdegoties iekārtām plastmasas glāžu ražotnē, cietis aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kurš saindējies ar degšanas produktiem.

Pagājušajā diennaktī kopumā valstī reģistrēti 85 ugunsgrēki, no tiem 22 Rīgā, pieci citās Latvijas pilsētās, 22 novados, kā arī 36 kūlas ugunsgrēki. Divas reizes dedzis arī mežs.

Viens cilvēks liesmās gājis bojā, trīs cietuši.

Tāpat VUGD pārstāvji deviņas reizes piedalījušies glābšanas darbos, bet septiņas reizes maldināti.

Svarīgākais