Ugunsgrēkā gājusi bojā 38 gadus veca sieviete, pensionāre saindējusies ar dūmiem

Sarkandaugavā ceturtdienas vakarā ugunsgrēkā gājusi bojā 38 gadus veca sieviete, bet kāda pensionāre saindējusies ar dūmiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aģentūru BNS informēja, ka ap plkst.22.30 saņemts izsaukums par ugunsgrēku Tvaika ielas piecstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsēji konstatējuši, ka pirmā stāva dzīvokļa durvis ir vaļā un pa tām nāk dūmi. Ienākot dzīvoklī, ugunsdzēsēji ieraudzīja, ka uz degoša dīvāna guļ 38 gadus veca sieviete, kura ugunsgrēkā gājusi bojā.

Savukārt otrā stāva dzīvoklī dzīvojošā apmēram 67 gadus vecā sieviete saindējusies ar degšanas produktiem.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Ap plkst.18 saņemts izsaukums arī uz ugunsgrēku Rīgā Mārupes ielas piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no pirmā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Iereibušais dzīvokļa saimnieks bija gatavojis ēdienu, atstājis plīti ieslēgtu un aizgājis gulēt. No piedegušā ēdiena aizdedzies arī blakus esošais skapītis.

Blakus istabā ugunsdzēsēji atrada guļošo apmēram 48 gadus veco vīrieti, kurš nodots mediķiem, jo bija saindējies ar dūmiem.

Piektdienas rītā ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Rīgā Bruņinieku ielas dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Tur ceturtajā stāvā dega virtuve, istaba, kāpņutelpa un pārsegums.

No mājas ceturtā stāva ugunsdzēsēji evakuēja trīs pieaugušos un divus bērnus. Iespējams, dzīvokļa saimnieks bija uz plīts virtuvē žāvējis mantas, no kā arī izcēlies ugunsgrēks, kas tālāk izplatījies uz kāpņutelpu.

Pagājušajā diennaktī kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, tostarp 11 kūlas ugunsgrēki. Liesmās gājis bojā viens cilvēks, bet cietuši vēl divi.