Igaunijā aiztur narkotiku tirdzniecībā aizdomās turētos, tai skaitā divus Latvijas pilsoņus

Igaunijas policija valsts ziemeļrietumos ir aizturējusi narkotiku tirdzniecībā aizdomās turētu personu grupu, kurā ir trīs Igaunijas iedzīvotāji un divi Latvijas pilsoņi, trešdien paziņoja Igaunijas Rietumu apgabala prokuratūra.

Aizturēšana notika 26.aprīļa vakarā Raplas pilsētiņā, kas ir Raplas apriņķa un Raplas pagasta centrs. Aizturētajiem tika atsavināti 2078 grami narkotiskās vielas efedrona balta pulvera veidā, kas bija ievietots divās plastikāta paciņās.

Ekspertīze ir noskaidrojusi, ka šis pulveris ir efedrons, un atsavinātās narkotikas partijas vērtība melnajā tirgū ir 60 tūkstoši eiro (42 tūkstoši latu), sacīja prokurora palīgs Kaido Tūlemē.

Pērnavas apriņķa tiesa 28.aprīlī pēc prokuratūras lūguma noteica apcietinājumu četriem no aizturētajiem - 38 gadus vecajam Latvijas pilsonim Sandrim, 34 gadus vecajam Latvijas pilsonim Dairim, 31 gadu vecajam Igaunijas iedzīvotājam Dmitrijam un 25 gadus vecajam Igaunijas iedzīvotājam Jevgeņijam. Dairis jau agrāk bija krimināli sodīts par nelikumīgām darbībām ar efedronu. 31 gadu vecajai Igaunijas iedzīvotājai Anetai apcietinājums netika noteikts.

"Policija jau kādu laiku novēroja šo grupu, kura tika turēta aizdomās par narkotiku tirdzniecību. Šis ir lielākais narkotiskas vielas daudzums, kuru pēdējo divu gadu laikā atradusi Rietumu prefektūra," sacīja Igaunijas policijas Rietumu prefektūras narkotiku noziegumu apkarošanas nodaļas vadītājs Tarmo Verats.

Igaunijas policija ir sākusi kriminālizmeklēšanu pēc panta par narkotisku vielu nelikumīgu apriti lielos apmēros organizētā grupā. Personai, kas atzīta par vainīgu šajā noziegumā, tiesa var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais