Lieldienu brīvdienās VID atklājis 313 900 kontrabandas cigarešu

Lieldienu brīvdienās no 21. līdz 25.aprīlim Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā atklājis 313 900 kontrabandas cigarešu.

VID informēja, ka dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām likumpārkāpēji bija centušies ievest slēptā veidā vilciena ventilācijas šahtās, speciāli aprīkotās vietās automašīnās un zem apģērba.

Izdomas bagātākais kontrabandists pieķerts 21.aprīlī Terehovas muitas kontroles punktā, kad 41 gadu vecs Latvijas pilsonis centās Latvijā no Krievijas ievest 23 680 cigaretes, noslēpjot tās automašīnas degvielas tvertnē speciāli izveidotā ar pulti darbināmā lūkā.

Apjomīgāko nelegāli ievesto cigarešu daudzumu likumsargi atklāja 22.aprīlī Zilupes muitas kontroles punktā, kur no Krievijas iebraukušā kravas vilciena sekcijās un ventilācijas šahtās bija paslēptas 25 kartona kastes, kurās kopumā bija 249 800 cigarešu.

Savukārt 25.aprīlī Silenes muitas kontroles punktā 40 gadu veca Lietuvas pilsoņa vadītā kravas automašīnā "DAF" konstatēta nestandarta degvielas tvertne, kas nav pievienota automašīnas kopējai degvielas barošanas sistēmai. Pievienotajā degvielas tvertnē bija 500 litri dīzeļdegvielas.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.