Pusotra mēneša laikā par kukuļņemšanu aizturēti astoņi ceļu policisti

Pēdējā pusotra mēneša laikā aizturēti jau astoņi ceļu policisti par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību birojs aģentūru BNS informēja, ka pēdējais ceļu policists aizturēts otrdien Rīgā. Viņš par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja autovadītāju, bet, lai vadītājam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, likumsargs pieprasīja un pieņēma 15 latu lielu kukuli.

Valsts policijas Iekšējās drošības birojā sākts kriminālprocess. 1983.gadā dzimušais aizturētais likumsargs Valsts policijā strādājis kopš 2001.gada.

Jau ziņots, ka divus ceļu policistus aizturēja 23.martā, kad viņi, pildot dienesta pienākumus Rīgas reģionā, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja autovadītāju. Lai vadītājam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma 40 latu.

11.martā aizdomās par 40 latu liela kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās aizturēti 1973. un 1970.gadā dzimuši likumsargi.

Savukārt marta sākumā Iekšējās drošības birojs par 300 latu kukuļņemšanu aizturēja trīs Rīgas reģiona pārvaldes ceļu policistus.

Par kukuļņemšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz desmit gadiem.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais