ONAP šefs: par narkokurjeriem kļūst pietiekami daudz Latvijas valstpiederīgo

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks atzīst, ka salīdzinoši daudz Latvijas valstspiederīgo nolemj kļūt par narkokurjeriem.

"Ar letālu iznākumu, paldies Dievam, ir reti gadījumi, ja nemaldos šis bija otrais vai trešais gadījums," runājot par nesen plašu publicitāti guvušo gadījumu, kad atceļā no Dienvidamerikas mira 22 gadus vecais Edgars Rieksts, LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Araks.

"Šādu kurjeru ir pietiekami daudz, mēs saņemam informāciju no konsulārajiem dienestiem, ārvalstu kolēģiem, kur viena daļa tiek aizturēti lidostās, ostās," viņš turpināja.

Pēc viņa teiktā, šobrīd Latvijā populārākās ir sintētiskās narkotikas. "Tās valstis, no kurienes tās tiek ievestas Latvijā ir Lietuva, Holande, Polija," sacīja Araks

"Pēdējos gados tendences nav mainījušās. Mēs [Latvija] esam tranzītvalsts gan no rietumiem uz austrumiem, gan arī virzienā no austrumiem uz rietumiem. Tas viss ir atkarīgs no narkotiku veida. Pēdējā laika tendences - mēs esam atklājuši vairākas laboratorijas, kur ražo šīs sintētiskās narkotikas, tāpat arī strādājam pie mūsu valstspiederīgajiem, kas tiek izmantoti par narkokurjeriem virzienos Latīņamerika - Eiropa un pa Eiropas valstīm," sacīja policijas pārstāvis.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais