Policija aiztur trīs Lietuvas iedzīvotājus aizdomās par laupīšanām no veikaliem Ilūkstes novadā

Valsts policija pagājušajā ceturtdienā aizturējusi trīs Lietuvas iedzīvotājus aizdomās par divām laupīšanām no veikaliem Ilūkstes novadā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka kriminālpolicija Ilūkstes novadā aizturēja trīs 1990., 1975. un 1976.gadā dzimušus Lietuvas iedzīvotājus aizdomās par divām laupīšanām no veikaliem Ilūkstes novadā, Bebrenes pagastā un Subatē.

Divi no aizturētajiem apcietināti, bet trešajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Aizturētie savu vainu atzinuši.

Policija atradusi gan laupīšanās izmantotās maskas, gan arī vienu no nolaupītajiem kases aparātiem.

Naudu viņi bija sadalījuši savā starpā un ātri vien iztērējuši.

Vīrieši atzinās, ka Latviju noziegumu pastrādāšanai izvēlējušies, jo domājuši, ka nevienam neienāks prātā, ka vainīgie varētu būt no kaimiņvalsts.

Jau vēstīts, ka 5.aprīļa vakarā Bebrenes pagastā veikalā iegāja divi vīrieši maskās un nolaupīja kases aparātu. Pēc laupītāju apmeklējuma mediķu palīdzība bija nepieciešama veikala pārdevējai, kurai uzbrucējs sejā no baloniņa iepūta gāzi.

Savukārt otra laupīšana notika 13.aprīļa vakarā Subatē, Brīvības ielā, kad veikalā iegāja divi cilvēki maskās un, nodarot miesas bojājumus divām pārdevējām, nolaupīja kases aparātu.

Arī šīm pārdevējām bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, jo uzbrucēji viņām acīs iepūta asaru gāzi.

Izmeklēšana lietā turpinās, un plašāki komentāri pagaidām netiek sniegti.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.