Juglā un Purvciemā laupītājs mēģinājis aplaupīt "Latvijas Krājbankas" filiāles

Juglā un Purvciemā otrdien kāds pagaidām nenoskaidrots laupītājs mēģinājis aplaupīt "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centrus.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS apstiprināja, ka pirms plkst.15 un ap plkst.15.30 bankās Juglā un Purvciemā ienācis vīrietis un, piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pieprasījis naudu. Abos gadījumos laupīšana gan nav izdevusies, un vīrietis aizmucis.

Policija neizslēdz, ka laupīšanas mēģināja izdarīt viens un tas pats cilvēks.

“Latvijas Krājbankas" prezidenta padomniece Dace Dūze aģentūrai BNS apstiprināja, ka divos bankas klientu apkalpošanas centros Brīvības gatvē un Dzelzavas ielā kāds vīrietis veicis mēģinājumu aplaupīt banku, taču nauda nav paņemta.

"Nevienā neko nedabūja," viņa sacīja un piebilda, ka šī informācija izklausās dramatiskāk, nekā patiesībā bija.

Pēc Dūzes sacītā, laupīšanas mēģinājumos iesaistītajam vīrietim bijusi galvā cepure, kā arī viņam bijusi ar šalli nosegta seja, tomēr viņa nemācēja teikt, vai abos klientu apkalpošanas centros laupītājs bijis viens un tas pats cilvēks.

"Par masku tā īsti gan to nevarētu saukt," pastāstīja bankas prezidenta padomniece.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Āgenskalnā bruņots laupītājs no "Hipotēku bankas" nolaupīja aptuveni 500 latu. Pēc pāris nedēļām šī pati banka piedzīvoja vēl vienu laupīšanu.

Savukārt martā Imantā trīs vīrieši maskās aplaupīja "SEB bankas" klientu apkalpošanas centru, bet dienu vēlāk Juglā tika aplaupīta "Latvijas Krājbankas" filiāle.

25.martā Rīgā atkal notika uzbrukums "Hipotēku bankas" filiālei, taču laupīšanas mēģinājums neizdevās. Toreiz mēģināts aplaupīt Vidzemes norēķinu grupas filiāli Brīvības ielā 110.

Ziņots arī, ka nesen aizturēts grupējums, iespējams, saistīts ar kādu no pēdējā laikā notikušajām banku laupīšanām.

Svarīgākais