Ogrē vīrietis iebarikādējas dzīvokli un cīnās ar policiju

Naktī uz svētdienu Ogres novada pašvaldības policijas darbinieki kā ierasts patrulēja Ogres pilsētā un ap pulksten vieniem naktī saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu nomu Ogrē, Māklanes prospektā, kur kādā dzīvoklī notiekot trokšņošana.

Dodoties uz izsaukumu, likumsargi pat nenojauta, ka nemiera cēlāja savaldīšana ilgs aptuveni stundu un palīgā būs jāpieaicina speciālo uzdevumu bataljona «Alfa» kaujiniekus.

Ieradušies norādītajā adresē policisti uz kāda no otrā stāva balkoniem pamanīja pensijas vecuma vīrieti, kurš nakts klusumā skaļi un nesakarīgi bļaustījās, turklāt rokā turēja ķieģeli. Uz policijas aicinājumiem pārtraukt trokšņošanu nemiera cēlājs nereaģēja, gluži pretēji, kļuva vēl agresīvāks. Vīrietis likumsargu virzienā sāka mests, acīm redzot, jau iepriekš šim nolūkam sagatavotos ķieģeļus, puķupodus un stikla lauskas. Turklāt, meta visai precīzi un, tikai pateicoties policistu veiklībai, viņiem izdevās sevi pasargāt no nopietnām traumām. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca otra pašvaldības policijas ekipāža, kuras darbinieki mēģināja iekļūt vīrieša dzīvoklī un pierunāt viņu savas darbības pārtraukt. Kad tas neizdevās, tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti. Tika pieņemts lēmums dzīvokļa durvis atvērt piespiedu kārtā, kas arī tika izdarīts, bet agresīvais vīrietis jau bija paguvis iebarikādēties tālākajās dzīvokļa telpās un turpināja pret likumsargiem vērsto «karadarbību», turklāt solīja, ka nākamie policistu virzienā lidos virtuves naži. Ņemot vērā vīrieša neadekvāto uzvedību, uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policijas speciālo uzdevumu bataljona «Alfa» ekipāža, kuras darbiniekiem, pielietojot speciālos cīņas paņēmienus un līdzekļus, vīrieti izdevās aizturēt, tiesa gan, pirms tam viņš bija pamanījies pārgriezt sev vēnas. Nemiera cēlāju sākotnēji pirmās palīdzības sniegšanai nogādāja Ogres slimnīcā, bet pēc tam Psihiatrijas un narkoloģijas centrā Rīgā, Tvaika ielā. Aizturētais, 1946.gadā dzimušais ogrēnietis savu dzīvokli bija pamatīgi izdemolējis un, pēc visa spriežot, sagatavojies ilgstošai karošanai, tā teikt, pa rokai izvietojot visdažādākos uzbrukuma atvairīšanai paredzētus priekšmetus – knaibles, skrūvgriežus, gāzes baloniņu, lauzni utt. Pēc vīrieša nogādāšanas slimnīcā, dzīvokļa pieskatīšana uzticēta kādam viņa radiniekam. Agresīvais kungs dzīvoklī bija viens, tāpēc šoreiz par laimi, izņemot pašu nemiera cēlāju, neviens cits nav cietis.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais