Kontrabandists mēģina valstī ievest 5,7 miljonus cigarešu, tās slēpjot aiz sausā piena maisiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki 26. martā Paternieku muitas kontroles punktā, veicot kādas Lietuvas pilsoņa vadītas kravas automašīnas kontroli, kravas mašīnas konteinerā aiz trīs tonnām sausā piena atklāja 5,7 miljonus kontrabandas cigarešu. Automašīnas vadītājs bija centies valstī ievest "Jin Ling”, „Classic” un „Viceroy” zīmola cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Par minēto faktu tajā pašā dienā VID Muitas kriminālpārvalde uzsāka kriminālprocesu par kontrabandu.

Naktī no 2011.gada 25.marta uz 26.martu uz Latvijas un Baltkrievijas robežas Paternieku muitas kontroles punktā iebrauca kravas automašīna „Scania”. Automašīna, kuru vadīja kāds Lietuvas pilsonis, kravas konteinerā veda sauso pienu, taču likumsargiem radās aizdomas, ka transporta līdzeklī varētu būt paslēptas arī citas preces. VID Muitas pārvaldes darbinieki nolēma veikt padziļināto fizisko kontroli. Atverot kravas konteineru likumsargi ieraudzīja maisus ar sauso pienu, taču, turpinot pārbaudi, aiz 121 maisa, kuri kopumā svēra vairāk kā trīs tonnas, ar sauso pienu atrada arī kartona kārbas. Atverot karota kārbas, atklājās, ka tajās atrodas nedeklarētas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Kārbās atradās 5506200 „Jin Ling” zīmola cigaretes, 240000 „Classic” cigaretes un 10000 „Viceroy” cigaretes. Kopumā konteinerā bija paslēptas 5756200 cigaretes jeb 287810 cigarešu paciņas.

Par minēto pārkāpumu 2011.gada 26.martā VID Muitas kriminālpārvalde uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas1. Kontrabandas cigaretes, sausais piens un kravas automašīna ir izņemta un novietota Paternieku muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.

Svarīgākais