Austrālijā latviete nogalina un sagriež gabalos pensionāri

© www.abc.net.au

Austrālijā par brutālu slepkavību pirmdien sākusies tiesas prāva pret Latvijas valstspiederīgo, vēstī interneta portāls "Latvians Online".

35 gadus vecā Angelika Gavare ir apsūdzēta par 83 gadus vecas Adelaides iedzīvotājas slepkavību, ziņo portāls. Viņas lietu izskata Dienvidaustrālijas štata Augstāka tiesa.

"Latvians Online" rīcībā esošā informācija liecina, ka divus mēnešus pēc tam, kad kundze tika izsludināta kā pazudusi, 2009.gada februārī kādā parkā tika atrastas vairākas viņas līķa daļas, lai gan vardarbīgajā nāvē mirušās galva joprojām nav atrasta.

Lai gan apsūdzētā savu vainu noliedz, viņa tiek turēta aizdomās par šausminošo slepkavību un nogalinātās ķermeņa daļu ievietošanu plastmasas maisos. Izmeklēšanā noskaidrots, ka maisus apsūdzētā ielika bērnu ratiņos un aizveda uz upīti, kas tek netālu no viņas mājam Adelaides pilsētas nomalē, notikušo izklāsta portāls un piebilst, ka mirušās identitāte tika noteikta, izmantojot ieoperētās mākslīgās gūžas numuru.

Pēc 2010.gadā veiktajām psiholoģiskajām pārbaudēm jūnijā Gavare tika atzīta par spējīgu stāties tiesas priekšā, raksta "Latvians Online".

Portāls norāda, ka divu bērnu māte tiek apsūdzēta arī par vairāku gados vecāku cilvēku identitātes datu nozagšanu.

Drīz pēc notikušā 2009.gada februārī Latvijas goda konsuls Adelaidē Valdis Tomanis "Latvians Online" paskaidrojis, ka Gavare Austrālijā ieradusies nesen un vietējai latviešu kopienai nav bijusi pazīstama.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.