Bijušajam Olaines policijas priekšniekam par kukuļņemšanu piespriež 4 gadus nosacīti

Rīgas rajona tiesa pirmdien par kukuļņemšanu apsūdzētajam bijušajam Olaines pašvaldības policijas priekšniekam Antonam Mikutēnam piesprieda četru gadu nosacītu cietumsodu.

Tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka apsūdzētajam piespriests arī pārbaudes laiks uz četriem gadiem, mantas konfiskācija, kā arī liegums piecus gadus ieņemt amatus pašvaldības iestādēs.

Prokurore piektdien prasīja viņam piemērot cietumsodu uz trim gadiem, kā arī liegumu piecus gadus ieņemt amatus pašvaldības iestādēs.

Spriedumu vēl no 18.aprīļa varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Mikutēns apsūdzēts par kukuļņemšanu, divās reizēs pieņemot kukuli kopumā 15 latu apmērā, iepriekš aģentūrai BNS pavēstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Pirmstiesas izmeklēšanas materiāli liecināja, ka divos gadījumos kāda persona bija vērsusies pie pašvaldības policijas priekšnieka par iespējām apstrīdēt viņa darbinieku sastādītos administratīvā pārkāpuma protokolus. Tikšanās laikā pašvaldības policijas amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmusi pretlikumīgu samaksu par protokolu anulēšanu.

Bijušajam pašvaldības policijas priekšniekam iepriekš piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums pildīt amata pienākumus un aizliegums tuvoties konkrētām personām.

Svarīgākais