Kukuļņemšanā apsūdzētajam Olaines policijas priekšniekam prasa 3 gadus cietumā

Prokurore kukuļņemšanā apsūdzētajam bijušajam Olaines pašvaldības policijas priekšniekam Antonam Mikutēnam prasa piemērot trīs gadus cietumā, aģentūra BNS noskaidroja Rīgas rajona tiesā.

Piektdien tiesā notikušajās debatēs prokurore prasījusi Mikutēnam piemērot cietumsodu uz trīs gadiem, kā arī liegumu piecus gadus ieņemt amatus pašvaldības iestādēs.

Tiesas spriedums šajā lietā paredzēts pirmdien plkst.10.30.

Mikutēns apsūdzēts par kukuļņemšanu, divās reizēs pieņemot kukuli kopumā 15 latu apmērā, iepriekš pavēstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Pirmstiesas izmeklēšanas materiāli liecināja, ka divos gadījumos persona bija vērsusies pie pašvaldības policijas priekšnieka par iespējām apstrīdēt viņa darbinieku sastādītos administratīvā pārkāpuma protokolus. Tikšanās laikā pašvaldības policijas amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmusi pretlikumīgu samaksu par protokolu anulēšanu, aģentūru BNS iepriekš informēja KNAB.

KNAB izmeklētājs atzinis pašvaldības policijas amatpersonu par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā, kas izdarīta atkārtoti. Par šādu pārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem un mantas konfiskācija.

Bijušajam pašvaldības policijas priekšniekam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums pildīt amata pienākumus un aizliegums tuvoties konkrētām personām.

Svarīgākais