Daugavpilī par ielu laupīšanām aizturēts bijušais ieslodzītais no vajātāja slēpjas zaru kaudzē

Daugavpilī nesen par ielu laupīšanām aizturēts kāds bijušais ieslodzītais, kurš vienā no uzbrukuma reizēm no vajātāja slēpās zaru kaudzē.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informēja, ka divu nedēļu laikā Daugavpilī tika reģistrētas četras dažādas laupīšanas, kuras bija paveikusi viena personu grupa.

Pirmā laupīšana tika reģistrēta 11.marta pēcpusdienā, kad Klusajā ielā tramvaja pieturā persona, piedraudot ar nazi sievietei, nolaupīja 15 latu.

Otra laupīšana reģistrēta 16.marta pusdienlaikā 18.novembra ielā komunālajos kapos, kur divi vīrieši, piedraudot ar nazi sievietei, nolaupīja 30 latu.

Trešais laupīšanas gadījums fiksēts 17.martā Vasarnīcu ielā, kad vīrietis atņēma somiņu kādai jaunietei.

19.martā tajā pašā Vasarnīcu ielā vīrietis, lietojot fizisku spēku un nazi, aplaupīja divas pensionāres. Pēc laupīšanas izdarīšanas vīrietis devās prom. Abas cietušās sievietes vērsās pēc palīdzības pie garām braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pasažieriem. Viens no automašīnas pasažieriem - 1979.gadā dzimis vīrietis - devās noziedznieka atkāpšanās virzienā un viņu atrada Stropu mežā, slēpjoties nozāģētu zaru kaudzē ar nolaupīto sieviešu somiņu.

Drošsirdīgais pasažieris noziedznieku nogādāja līdz tramvaja pieturai un nodeva policijai.

Aizturētais ir 1956.gadā dzimis un iepriekš sodīts ar brīvības atņemšanu par laupīšanu un zādzību, un pavisam nesen atbrīvots no cietuma.

Policija pašlaik meklē aizturētā biedru, kurš arī agrāk ir tiesāts.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais