Mēneša laikā trešo reizi uzbrūk "Hipotēku bankas" filiālei

Rīgā atkal noticis uzbrukums "Hipotēku bankas" filiālei, taču šoreiz laupīšanas mēģinājums nav izdevies, aģentūru BNS informēja bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Šoreiz mēģināts aplaupīt Vidzemes norēķinu grupas filiāli Brīvības ielā 110. Tomēr, pateicoties bankas darbiniekiem, kuri rīkojušies atbilstoši bankā apstiprinātajiem drošības standartiem, laupītājam noziegums nav izdevies.

Laupīšanas mēģinājumā ne bankas darbinieki, ne klienti nav cietuši, tomēr laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt.

Patlaban policija vēl strādā notikuma vietā un notiek izmeklēšana, tāpēc sīkāku komentārus par notikušo banka nesniegs.

Bankas pārstāvji arī uzsvēra, ka "Hipotēku bankas" filiālēs tiek izmantota kvalitatīva un starptautiskiem standartiem atbilstoša drošības un videonovērošanas sistēma. Tāpat atbilstoši bankas drošības standartiem tās filiāļu kasēs atrodas ļoti ierobežots skaidras naudas daudzums un visu veidu materiālās vērtības, tostarp skaidra nauda, ir apdrošinātas.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Āgenskalnā bruņots laupītājs no "Hipotēku bankas" nolaupīja aptuveni 500 latu. Pēc pāris nedēļām šī pati banka piedzīvoja vēl vienu laupīšanu.

Savukārt martā Imantā trīs vīrieši maskās aplaupīja "SEB bankas" klientu apkalpošanas centru, bet dienu vēlāk Juglā tika aplaupīta "Latvijas Krājbankas" filiāle.

Latvijā

Maestro Raimonds Pauls pavasarī atrada savu jauno muzikālo favorītu – Edgaru Ošleju. Dziļš, samtains bass. Radiofonā skan viņa iedziedātais “Klusais vīrs” – Maestro mūzika un Jāņa Elsberga dzeja. Pats Ošleja nebeidz brīnīties par to, ka Pauls viņu uzrunājis. Taču atrodas arī citas pārsteidzošas lietas: piemēram, Raimonda Paula līdzdalība kāda slepkavas notveršanā. Par to un vēl ko citu mazliet parunāju ar Maestro.

Svarīgākais