Jaunmārupē piektdienas naktī, dzēšot ugunsgrēku, cietis ugunsdzēsējs

Jaunmārupē piektdienas naktī, dzēšot ugunsgrēku, cietis ugunsdzēsējs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aģentūru BNS informēja, ka Ziedkalna ielā degusi divstāvu dzīvojamā māja 200 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka māja jau deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts.

Mājas iemītnieki pirms ugunsdzēsēju ierašanās saviem spēkiem no ēkas bija izveduši apmēram 87 gadus vecu sievieti invalīdi. Tomēr viens no mājas iemītniekiem guva kājas apdegumus.

Ugunsgrēkā cieta arī ugunsdzēsējs, kuram uzkrita dūmvada ķieģeļi, traumējot kāju. Cietušais ugunsdzēsējs nogādāts slimnīcā.

Ātrās palīdzības mediķi notikuma vietā pārbaudījuši piecus cilvēkus, bet slimnīcā nogādāti trīs - 87 gadus vecā kundze, 37 gadus vecais mājas iemītnieks ar pēdu apdegumiem un 31 gadu vecais ugunsdzēsējs, kuram bija traumēta potīte, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Pagājušajā diennaktī dienests saņēmis 39 izsaukumus. Kopumā dzēsti 25 ugunsgrēki, to vidū divi kūlas ugunsgrēki. Ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki, tostarp ugunsdzēsējs.

Svarīgākais