Aizturēta jaunā māmiņa - narkotiku tirgotavas saimniece

Kriminālpolicija Purvciemā aizturējusi narkotiku tirdzniecības vietas saimnieci, kura narkotikas izplatījusi dzīvoklī, kur mitinājās ar savu divus gadus veco bērnu.

Tāpat policija aizturējusi kādu narkotiku glabātāju, kurš apreibinošās vielas glabājis savās apakšbiksēs.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka pirmdien kriminālpolicija Pļavnieku ielā par metamfetamīna iegādi un glabāšanu aizturēja 1983.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada sešus maisiņus ar diviem gramiem narkotiku.

Lielāko daļu maisiņu vīrietis bija paslēpis savās apakšbiksēs. Iepriekš policijas redzeslokā viņš bija nonācis kā metamfetamīna izplatītājs.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka vīrietis narkotikas iegādājies Ilūkstes ielā.

Pārbaudot šo adresi, policija metamfetamīna pārdošanas brīdī aizturēja 1988.gadā dzimušu sievieti, kura pērn tiesāta par šādas narkotikas glabāšanu.

Noskaidrojies, ka sieviete tirgojusi narkotikas savā Ilūkstes ielas dzīvoklī, kur mitinājusies ar divus gadus veco dēlu un draugu, kurš ir narkotiku lietotājs. Sieviete apkalpojusi tikai sev zināmus klientus.

Kratīšanā dzīvoklī atrasti seši maisiņi, kuros kopā bija 2,6 grami metamfetamīna un 0,3 grami heroīna.

Kā vairumā narkotiku tirgotavu, arī šajā liels daudzums narkotiku netika glabāts, jo izplatītāji rēķinās ar policijas ierašanos.

Tiesa sievietei piemērojusi apcietinājumu, bet iepriekš minētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Sieviete aizturēšanas brīdī vēl nebija izcietusi nosacīto sodu.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais