Martā par kukuļņemšanu aizturēti septiņi ceļu policisti

Martā aizturēti jau septiņi ceļu policisti par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, aģentūru BNS informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Ieva Mikijanska.

Divi no tiem aizturēti 23.martā. Viņi, pildot dienesta pienākumus Rīgas reģionā, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja autovadītāju. Lai vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma 40 latu kukuli.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Jau vēstīts, ka 11.martā aizdomās par 40 latu liela kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās aizturēti 1973. un 1970.gadā dzimuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki.

Savukārt marta sākumā Iekšējās drošības birojs par 300 latu kukuļņemšanu aizturēja trīs Rīgas reģiona pārvaldes ceļu policistus.

Svarīgākais