Ogrē aizturēti jaunieši viltotu naudu drukājuši no skolas printera

Ogrē Valsts policija aizturējusi četrus jauniešus, kuri viltotu naudu izdrukāja no skolas printera un to realizēja, iepērkoties lietotu apģērbu, sēklu un puķu veikalā.

Sēklas un puķes jauniešiem gan nav bijušas nepieciešamas, taču, iepērkoties šajos veikalos, viņi ieguva atlikumu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pavēstīja, ka no 23.februāra līdz 2.martam Ogres veikalos parādījās viltotas piecu un desmit latu banknotes.

Marta sākumā policija aizturēja četrus jauniešus, no kuriem trīs ir dzimuši 1992. gadā, bet viens 1991.gadā. Viens no 1992.gadā dzimušajiem ir agrāk sodīts par zādzības izdarīšanu, bet pārējie trīs aizdomās turamie agrāk nav nonākuši policijas redzeslokā, turklāt mācās vienā no Ogres mācību iestādēm.

Aizturētie savu vainu nozieguma izdarīšanā atzīst. Viņiem piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Policija noskaidroja, ka naudu jaunieši izgatavoja mācību iestādē, kurā mācījās, proti, piecu un desmit latu banknotes viņi izdrukāja no printera, kas bija pieejams skolas audzēkņiem.

Jaunieši apzinājās, ka viltojumi ir ļoti nekvalitatīvi, tādēļ tos realizēja, iepērkoties tirgotavās, kurās bija lielāka iespēja, ka nauda netiks pārbaudīta uzreiz - lietotu apģērbu veikalā, sēklu veikalā, puķu veikalā.

Jaunieši viltotās banknotes mēģinājuši realizēt astoņās tirdzniecības vietās, bet sekmīgi viņiem tas izdevies tikai sešās. Policijā vērsās tikai viena veikala darbinieki, pārējo apkrāpto veikalu noskaidrošanai policijai bija nepieciešamas aptuveni divas nedēļas. Kopējie tirgotājiem radītie zaudējumi ir nelieli - vien daži desmiti latu.

Jaunieši atzīst, ka nav apzinājušies izdarītā nozieguma smaguma pakāpi, taču viņiem var piemērot brīvības atņemšanu no pieciem līdz piecpadsmit gadiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais