Vecmīlgrāvī maskējies vīrietis aplaupa spēļu zāli

Vecmīlgrāvī pirmdien maskā tērpts vīrietis kādā spēļu zālē piedraudējis ar pistolei līdzīgu priekšmetu un nolaupījis nelielu daudzumu naudas, aģentūru BNS informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava.

Pagaidām nenoskaidrotais vīrietis ienācis spēļu zālē un, piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, nolaupījis naudu. Tās daudzums tiek precizēts, bet nolaupītā naudas summa neesot liela.

Sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus, par ko var piemērot cietumsodu uz laiku līdz 17 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Latvijā

Veicot fokusēto atbilstības revīziju, Valsts kontrole secināja, ka Labklājības ministrijas pieprasītais papildu finansējums mērķdotācijai pašvaldībām garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta izmaksai 2023. un 2024. gadā nav pamatots. Ir konstatētas būtiskas un visaptverošas neatbilstības mērķdotācijas izmaksai pieprasītā papildu finansējuma plānošanā. Labklājības ministrija GMI pabalsta izdevumu līdzfinansēšanai nepieciešamo papildu finansējumu ir aprēķinājusi būtiski lielākā apmērā, nekā faktiski nepieciešams.

Svarīgākais