Policijas rokās pēdējos gados nonākuši vairāki savulaik visvairāk meklētie noziedznieki

Valsts policijas rokās pēdējos gados nonākuši vairāki savulaik visvairāk meklētie noziedznieki, taču daļu jau gadiem ilgi tā arī nav izdevies atrast.

2006.gadā portālā "apollo.lv" publicētajā visvairāk meklēto noziedznieku sarakstā tika minēti deviņi cilvēki - Artjoms Baharevičs, Vadims Kabašnijs, Oganess Martirosjans, Igors Nagornijs, Romāns Škils, Ernests Žilde, Māris Veinbergs, Pāvels Koleda un Vilnis Gavars.

2008.gadā vēstīts, ka līdz tam bija notverti narkotiku glabāšanā vainotais rokeris Vilnis Gavars, kas vairākus gadus slēpās Krievijā, un mednieku sašaušanā apsūdzētais malumednieks Māris Veinbergs.

Savukārt pērn tika aizturēts arī Koleda, kurš pašlaik tiek tiesāts par Daugavpils uzņēmēja slepkavību un kurš starptautiskajā meklēšanā atradās 13 gadu.

Valsts policijas pārstāve Beāte Labinska teica, ka līdz šim izdevies aizturēt arī Kabašniju un Škilu.

Kabašnijs spriedumu jau sagaidījis, proti, 2008.gadā viņam Augstākā tiesa atstāja spēkā 12 gadu cietumsodu par pusaudzes grūtnieces slepkavību 2001.gadā.

Saskaņā ar pēdējo sarakstu meklēšanā joprojām atrodas narkotiku nelikumīgā apritē vainotais Baharevičs un nežēlīgā slepkavībā vainotais Martirosjans.

Joprojām tiek meklēts arī triju cilvēku slepkavībās vainotais Igors Nagornijs un Ernests Žilde, kuru vaino par 2001.gadā notikušo Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas pārvaldes priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavību un citiem noziegumiem.

Jau iepriekš policija paziņoja, ka lielākā daļa no viņiem slēpjas ārzemēs un, iespējams, veikuši plastiskās operācijas.

2008.gada vasarā ziņots, ka Valsts policija nolēmusi vairs neveidot visvairāk meklēto noziedznieku sarakstu. Toreiz policijā paskaidroja, ka visvairāk meklēto noziedznieku saraksta veidošana bija aktuāla pirms pāris gadiem, taču nu nolemts, ka tāds saraksts vairs nav nepieciešams.

Policija uzskata, ka tie aizdomās turētie, kas iepriekš bijuši iekļauti sarakstā, agrāk vai vēlāk varētu nonākt policijas rokās. Turklāt tas, ka saraksts vairs netiek veidots, nenozīmē, ka viņi netiek meklēti.

Saraksta veidošanas vietā policija labāk izvēlējusies regulāru aktuālu informācijas sniegšanu sabiedrībai, izmantojot internetu vai medijus.

Latvijā

“Treknā Latvija” nonākusi pasaules uzmanības lokā: mūsu valstī aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu esot liekais svars, savukārt 25% iedzīvotāju ir piemeklējusi aptaukošanās – par to liecinot Pasaules veselības organizācijas dati. Tāpēc – tuklajiem jāoperē kuņģis, lai vairs nevarētu piedzīt kuņģi pēc sirds patikas.

Svarīgākais