Mežciemā ugunsgrēkā gājuši bojā divi pensionāri un ar dūmiem saindējušies divi bērni

Rīgā, Mežciemā, ceturtdienas rītā ugunsgrēkā gājuši bojā divi pensionāri, bet ar dūmiem saindējušies divi bērni, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ap plkst. 4.30, saņemts izsaukums uz ugunsgrēku Līduma ielā, kur piecstāvu paneļa tipa mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis.

Divistabu dzīvokļa vienā istabā gulēja saimnieks, kurš savlaicīgi pamodās, pamanīja dūmus un izskrēja ārā. Savukārt dzīvokļa otrajā istabā, kur arī izcēlās ugunsgrēks, gulēja apmēram 70 gadu vecs vīrietis un 68 gadus veca sievietes, kuri ugunsgrēkā gāja bojā.

Istabas griesti bija rotāti ar plastmasas dekorācijām, kas degot radīja lielu sadūmojumu un indīgus dūmus.

No mājas tika evakuēti deviņi cilvēki, bet septiņi mājas iedzīvotāji pašu spēkiem izkļuva ārā.

Ugunsgrēkā cieta pusgadu un trīs gadus veci bērni no ceturtā un piektā stāva dzīvokļiem, kuri saindējās ar degšanas produktiem.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Trešdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu arī uz ugunsgrēku Rīgā, Ļermontova ielā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā dega tualete. No mājas trešā un ceturtā stāva tika evakuēti trīs cilvēki. Pateicoties tam, ka ugunsgrēka izcelšanās tika laicīgi pamanīta, ugunsgrēkā neviens necieta. Arī šajā gadījumā iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Gandrīz vienlaicīgi VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Liepājā, Kalpaka ielā, kur betona novietnē 100 kvadrātmetru platībā dega kādas autostāvvietas utilizētās nemetāla mašīnas rezerves daļas. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Kopumā pagājušajā diennaktī dienests saņēmis 23 izsaukumus, dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti pieci glābšanas darbi, bet trīs bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un izglābti divi bērni.

Pagājušajā diennaktī Liepājā gandrīz vienlaicīgi notika arī divi kūlas ugunsgrēki. Kopumā šogad dzēsti jau trīs kūlas ugunsgrēki un visi Liepājā. Ja lielāko daļu Latvijas teritorijas vēl klāj sniegs, tad Liepājas piejūras zonā sniegs jau ir nokusis.

Svarīgākais