Rīgā divi iereibuši specvienības "Alfa" darbinieki izraisa autoavāriju [papildināta]

Valsts policija noskaidrojusi, ka automašīnā, kura svētdien Purvciemā izraisīja vairākas avārijas, atradušies divi iereibuši speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieki.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka ap plkst.12.40 Augusta Deglava ielā automašīna "Audi" izraisīja sadursmi ar automašīnu "Opel". Pēc sadursmes "Audi" uzbrauca gājējam un no notikuma vietas aizbrauca.

Pēc aptuveni divām minūtēm tas pats "Audi" Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojumā iebrauca luksoforā. Negadījumā cieta divi automašīnā sēdoši iereibuši 1984.gadā dzimuši puiši, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība.

Valsts policijas (VP) pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS apstiprināja, ka negadījumā bija iesaistīti divi Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuri bijuši no darba brīvajā laikā un ar savu privāto automašīnu.

VP pārstāve Zane Maskaļonoka aģentūrai BNS pastāstīja, ka sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu. Viens no likumsargiem aizturēts un atrodas izolatorā, bet otrs ārstējas.

Valsts policijas Iekšējās drošības biroja pārstāve Iveta Smoča aģentūrai BNS norādīja, ka abi likumsargi ir no "Alfas". Iekšējās drošības birojs tagad izmeklēs jau pieminēto kriminālprocesu.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece aģentūrai BNS teica, ka, pēc viņas domām, šā gadījuma komentēšana ir VP vadības kompetence un atbildība un pagaidām no viņas puses nekādas darbības nesekos.

VP priekšnieks Artis Velšs norādīja - policijas darbinieku profesionālās ētikas kodekss paredz, ka policists, pildot dienesta pienākumus, kā arī ārpus dienesta vietas un laika ievēro kodeksā noteiktos principus. Policista uzvedībai ir jābūt nevainojamai, gan pildot amata pienākumus, gan personiskajā dzīvē, un tā nedrīkst kaitēt ne dienesta, ne paša reputācijai, aģentūrai BNS pavēstīja Velša palīdze Beāte Labinska.

Ja izmeklēšanas un pārbaudes gaitā apstiprināsies fakti un konkrēto policijas darbinieku prettiesiskās darbības, tad šāda rīcība nebūs savienojama ar dienestu policijā un tiks lemts arī par konkrēto darbinieku disciplināratbildību, piebilda Labinska.

Jau ziņots, ka "Alfa" sliktu slavu izpelnījās, kad divi tās darbinieki janvāra beigās piedalījās uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais