Par 40 latu kukuļņemšanu aiztur divus ceļu policistus

Aizdomās par 40 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki aizturējuši divus ceļu policistus, aģentūru BNS informēja Valsts policijā.

11.martā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās aizturēti 1973. un 1970.gadā dzimuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki.

Aizturētie policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja autovadītāju. Lai vadītājam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma kukuli.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizturētie darbinieki ievietoti Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas vietā. Sāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais