"Swedbank" vairāku klientu maksājumu kartes bloķējusi atklātu karšu datu nolasīšanas ierīču dēļ

"Swedbank" vairāku klientu maksājumu kartes bloķēja uz dažiem bankomātiem atklātu karšu datu nolasīšanas ierīču dēļ, aģentūrai BNS pavēstīja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Viņa atgādināja, ka "Swedbank", nepārtraukti veicot karšu darījumu uzraudzību klientu drošībai, ir bloķējusi vairāku klientu kartes, lai garantētu klientu naudas neaizskaramību. "Tas saistīts ar to, ka, veicot regulāru bankomātu tīkla uzraudzību, uz atsevišķiem bankomātiem tika atklātas karšu datu nolasīšanas ierīces," paskaidroja Jakubovska.

"Swedbank" rekomendē pirms bankomāta izmantošanas vienmēr to apskatīt un jebkādu aizdomīgu vai neparastu pazīmju gadījumā nekavējoties ziņot bankai, viņa piebilda un uzsvēra, ka banka veic regulāru bankomātu tīkla uzraudzību, tāpēc šādi gadījumi tiek ātri atklāti un novērsti.

Jau vēstīts, ka "Swedbank" drošības apsvērumu dēļ bloķējusi vairāku klientu maksājumu kartes, taču konkrēts bloķēto karšu skaits netiek atklāts.

Saskaņā ar bankā sniegto informāciju "Swedbank" un Valsts policija veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu situāciju. "Patlaban notiek izmeklēšana, un, atbilstoši parastajai kārtībai, informācija ir sniegta policijai," klāstīja bankā un piebilda - ja klienti ir manījuši kādus neparastus vai nezināmus darījumus savā kontā, viņi tiek aicināti sazināties ar banku.