Mazsalacā ugunsgrēkā gājusi bojā sirmgalve

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši vairākus ugunsgrēkus, kuru iemesls ir nepieskatīta svece, diemžēl vienā ugunsnelaimē ir bojāgājušais. Kopumā pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 20 ugunsgrēkus, liesmās gājis bojā viens un cietuši divi cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere aģentūrai BNS pavēstīja, ka trešdienas rītā ap plkst.4.30 saņemts izsaukums uz ugunsgrēku Mazsalacā, kur trīs stāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dīvāns un dūmos nosmaka apmēram 80 gadu veca sieviete. Iespējams, ugunsgrēks izcēlies no svecītes, kuru sieviete bija aizdegusi un novietojusi netālu no gultas.

Savukārt Liepājā, Jaunā ielā, divstāvu dzīvojamā mājā ugunsgrēks izcēlās otrdienas vakarā. Tur dega istaba. Šajā ugunsgrēkā roku apdegumus guva sieviete, kura nogādāta slimnīcā. Cietusī sveci bija mēģinājusi izmantot apgaismojumam, lai ekonomētu elektroenerģiju. Svecīte apgāzusies un iekritusi dīvānā. Sieviete sākotnēji mēģinājusi apdzēst liesmas, bet guvusi apdegumus.

Otrdienas vakarā ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Rīgā, Kurzemes prospektā, piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā ir sadūmojums. Kad glābējiem izdevās iekļūt dzīvoklī, izrādījās, ka virtuvē dzīvokļa saimniece ir aizmirsusi uz plīts ēdienu, kas jau krietni piededzis, radot nopietnu piedūmojumu telpā. Apmēram 70 gadu veca sieviete bija saindējusies ar dūmiem, un viņai bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Svarīgākais