Āgenskalnā bruņots laupītājs atkal aplaupa "Hipotēku banku"

Āgenskalnā bruņots laupītājs otrdien pusdienlaikā aplaupījis "Hipotēku banku", un šis jau ir otrs uzbrukums pāris nedēļu laikā šai pašai bankai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka ap plkst. 14.40 kādā bankā Melnsila ielā iegājis vīrietis un, izšaujot no gāzes ieroča, banku aplaupījis.

Otrdien nolaupītā summa vēl tiek precizēta.

Sadovskis bankas nosaukumu neatklāja, taču piebilda, ka Melnsila ielā izvietotā banka jau aplaupīta 23.februārī.

Policijai līdz šim nav izdevies aizturēt uzbrucēju, kurš banku aplaupīja 23.februārī. Policija pieļauj, ka abi gadījumi ir saistīti.

Jau ziņots, ka 23.februārī "Hipotēku bankas" Melnsila norēķinu grupā Melnsila ielā 22 notika bruņota laupīšana, kurā nolaupīti 520 latu. Arī toreiz laupītājs bijis viens un, lai arī šādās reizēs nereti noziedznieki izmanto maskas, šajā gadījumā vīrietis bijis bez tās.

Pēc naudas iegūšanas uzbrucējs aizmucis.

Pēc aktīvu apmēra "Hipotēku banka" pagājušā gada beigās bija astotā lielākā no 29 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. "Hipotēku bankas" vienīgā īpašniece ir valsts.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.