Sākts kriminālprocess par traģisko ugunsgrēku Ludzas novadā

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku Ludzas novadā, kurā gāja bojā trīs bērni.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Inguna Pužule aģentūrai BNS pastāstīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Lietā tiks norīkotas ekspertīzes.

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegto informāciju izsaukums uz Istras pagasta Konecpoles sādžu saņemts ap plkst.14. Tur degusi dzīvojamā mājā ar kopējo platību 80 kvadrātmetru.

Izsauktie ugunsdzēsēji līdz notikuma vietai aptuveni kilometru bija spiesti doties ar kājām, jo piebraucamais ceļš pie mājām nebija tīrīts kopš rudens.

Kad glābēji ieradās, māja jau bija nodegusi. Kad ar sniegu tika apdzēstas liesmas un izjauktas mājas konstrukcijas, ugunsdzēsēji mājas krāsmatās atrada trīs mēnešus, pusotra gada un trīs gadus vecu zēnu mirstīgās atliekas.

Pužule teica, ka ugunsgrēka brīdī bērnu vecāki atradušies aptuveni 200 metru attālajās kaimiņu mājās. Likumsargi noskaidros, kāpēc bērni bija atstāti bez uzraudzības, taču zināms, ka bērni gulējuši pusdienas laiku.

Pēc ugunsdzēsēju sniegtās informācijas, iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Svarīgākais