Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Liepājas deputātei piespriež trīsarpus gadus nosacīti

Liepājas tiesa dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā apsūdzētajai Liepājas domes deputātei juristei Elitai Kosakai (Osipova partija) ceturtdien piesprieda prokurora prasītos trīs gadus un sešus mēnešus ilgu nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, kā arī liegumu divus gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības iestādēs.

Kosaka spriedumu plāno pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka deputāte apsūdzēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā. Sods par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz simts piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena līdz pieciem gadiem vai bez tā. Deputāte apsūdzēta arī par piesavināšanos. Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, iespējama mantas konfiskācija, piespiedu darbs vai naudas sods līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Saskaņā ar apsūdzību Liepājas dome, izmantojot pirmpirkuma tiesības, 2007.gadā no Sergeja Siņaginu atpirkusi māju Ventspils ielā. Pašvaldība ēku nolēma atpirkt par 70 tūkstošiem latu, bet Siņagins jau iepriekš ar kādu pircēju mutiski bija vienojies namu pārdot par 123 tūkstošiem latu. Arī no pašvaldības viņš vēlējies saņemt šādu summu. Kosaka piedāvājusi viņam savu juridisko palīdzību šī jautājuma atrisināšanā.

Deputāte teikusi, ka pozitīva iznākuma gadījumā vēlēsies piecu tūkstošu latu lielu atlīdzību un 2,5 tūkstošus latu prasījusi kā avansa maksājumu, ko Siņagins viņai samaksājis. Taču Kosaka saistības nav pildījusi, bet iemaksāto avansu paturējusi.

Kosaka iepriekš uzsvēra, ka nekādu naudu neesot ņēmusi. Vīrietis atnācis pie viņas uz konsultāciju kā pie juristes. "Taču es teicu, ka viņa lietu interešu konflikta dēļ uzņemties nevaru, jo esmu arī domes deputāte, tāpēc ieteicu vīrietim vērsties pie cita jurista," norādīja Kosaka.

Svarīgākais