Aiviekstes pagastā autoavārijā divi bojāgājušie

Pļaviņu novadā, Aiviekstes pagastā, otrdien pēcpusdienā divu automašīnu sadursmē gājuši bojā divi gados veci automašīnas pasažieri, aģentūra BNS noskaidroja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Negadījums noticis, kad 1963.gadā dzimušas sievietes vadīta automašīna "Mazda", izbraucot uz galvenā ceļa, nepalaida automašīnu "Ford", ko vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis. Abu spēkratu sadursmē gāja bojā automašīnas "Mazda" pasažieri - 1933.gadā dzimusi sieviete un 1930.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietusi arī "Mazda" vadītāja, kura nogādāta slimnīcā.

Arī trešdienas rītā reģistrēts ceļu satiksmes negadījums ar bojāgājušo. Ludzas novadā, Briģu pagasta teritorijā, automašīna "Volkswagen", ko vadīja 1962.gadā dzimis vīrietis, apdzīšanas laikā iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar apvidus auto "Hyundai", ko vadīja 1977.gadā dzimis vīrietis. Sadursmē gājis bojā "Volkswagen" vadītājs, bet "Hyundai" šoferis nogādāts mediķu aprūpē.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs informēja, ka negadījumā iesaistītais džips "Hyundai" bijis trafarēts policijas transporta līdzeklis. Negadījumā cietušais likumsargs nogādāts slimnīcā.

Patlaban negadījuma izmeklēšana turpinās un tiek aptaujāti arī negadījuma aculiecinieki.

Valsts policija aicina autovadītājus izvēlēties braukšanas apstākļiem piemērotu braukšanas ātrumu un ņemt vērā, ka auto manevrēšana uz apledojuša ceļa ir sarežģītāka. Pēc policijas datiem, avāriju skaits līdz ar to pieaug.

Pagājušajā diennaktī kopumā reģistrēti 60 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem sešos bijuši cietušie. Divi bojāgājušie.

Braucam reibumā pieķerti desmit transportlīdzekļu

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.