Vējonis aicina Jelgavas novada mēru izvērtēt savu turpmāko atrašanos amatā

Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem ir jāizvērtē turpmākā atrašanās amatā saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par iespējamu dalību nelikumīgās medībās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) otrdien nosūtītajā vēstulē Caunem aicina mēru izvērtēt, vai viņa palikšana amatā ir atbilstoša morāles un ētikas normām, kā arī atbilst Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajam labas pārvaldības principam.

„Deputātam, tajā skaitā arī pašvaldības domes priekšsēdētājam, savā darbībā ir jāievēro morāles un ētikas normas. Nav pieļaujama situācija, ka pašvaldības domes priekšsēdētājs arī ārpus savu amata pienākumu pildīšanas neievēro morāles un ētikas normas, veic prettiesiskas darbības,” uzskata ministrs.

Vējonis uzsvēris, ka priekšsēdētāja “prettiesiska rīcība grauj ne tikai viņa, bet arī visas pašvaldības autoritāti, turklāt par nelikumīgām medībām likums paredz kriminālatbildību”.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece apliecināja, ka kriminālprocess sākts par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kriminālprocess pagaidām sākts par faktu, un pagaidām arī nevienam nav piemērots aizdomās turētā statuss.

Lietā norīkotas ekspertīzes.