Ugunsgrēkos Rīgā un Ludzas novadā gājuši bojā trīs cilvēki

Rīgā un Ludzas novadā ugunsgrēkos gājuši bojā kopumā trīs cilvēki, savukārt Jelgavas novadā, aizdegoties saimniecības ēkai, nodegušas vairākas tonnas siena un malka.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru BNS informēja, ka svētdien plkst. 23.16 saņemts izsaukums uz Ludzas novada Isnaudas pagastu, kur liesmas izcēlušās vienstāvu dzīvojamajā mājā 66 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā, kas, visticamāk, izcēlies īssavienojuma dēļ, gājis bojā 47 gadus vecs vīrietis.

Rīgā, Ziemeļu rajonā, svētdien agri no rīta, aizdegoties neapdzīvotai divstāvu ēkai un piebūvei kopumā 30 kvadrātmetru platībā, gājuši bojā divi cilvēki - aptuveni 50 gadus vecs vīrietis un sieviete. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls - neuzmanīga rīcība ar uguni.

Savukārt Jelgavas rajonā, liesmām izceļoties saimniecības ēkā, nodegušas piecas tonnas siena un kubikmetrs malkas. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 25 ugunsgrēki, no tiem seši notikuši Rīgā, pieci citās pilsētās, bet 14 novados.

VUGD pārstāvji četras reizes piedalījušies arī glābšanas darbos, bet septiņas reizes saņēmuši maldinošu informāciju.

Svarīgākais