Miķelsons neprognozē, kad "Latvenergo" lieta varētu nonākt tiesā; pārliecināts par attaisnošanu

Bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons neprognozē, kad tā dēvētā "Latvenergo" amatpersonu lieta varētu nonākt tiesā, taču ir pārliecināts, ka tiesa viņu attaisnos.

Miķelsons piektdien intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" pieļāva, ka līdz lietas nonākšana tiesā varētu būt gaidāmi arī gadi. "Nezinu. Varbūt [gadi], varbūt nekad. Nezinu, man nav informācijas," teica Miķelsons. Viņš pauda pārliecību, ka tiesas lēmumi būs viņam pozitīvi. "Esmu pārliecināts par to," teica Miķelsons.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ( KNAB) joprojām turpina izmeklēšanu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā.

Kriminālprocesa ietvaros iepriekš apcietinātā Miķelsona advokāts Egons Rusanovs aģentūrai BNS iepriekš atzina, ka patlaban šajā lietā ir jūtams klusums un no KNAB pēdējā laikā attiecībā uz viņa klientu nekādas aktivitātes nav bijušas.

Bijušā " Latvenergo" viceprezidenta Aigara Meļko advokāts Varis Klotiņš savukārt aģentūrai BNS pastāstīja, ka nevar sniegt nekādus komentārus par izmeklēšanu, jo tā ir konfidenciāla informācija.

Jau vēstīts, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB pērn 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos " Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino " Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots Miķelsonam, Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais