Āgenskalnā bruņots laupītājs no "Hipotēku bankas" nolaupa aptuveni 500 latu

Āgenskalnā trešdien bruņots laupītājs no "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" ("Hipotēku bankas") nolaupījis aptuveni 500 latu, bankas darbinieki un klienti nav cietuši.

"Hipotēku bankas" Mārketinga daļas vadītāja Kristīne Grauziņa aģentūru BNS informēja, ka "Hipotēku bankas" Melnsila norēķinu grupā Melnsila ielā 22 notikusi bruņota laupīšana, kurā nolaupīti 520 latu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS teica, ka laupītājs bijis viens un, lai arī šādās reizēs nereti noziedznieki izmanto maskas, šajā gadījumā vīrietis bijis bez tās.

Pēc naudas iegūšanas uzbrucējs aizmucis.

Policijā sākts kriminālprocess.

Atbilstoši bankas drošības standartiem bankas filiāļu kasēs atrodas ļoti ierobežots skaidras naudas daudzums. Visas bankas materiālās vērtības, tostarp skaidra nauda, ir apdrošinātas.

"Bankas darbinieki laupīšanas situācijā ir rīkojušies profesionāli, atbilstoši visiem bankā apstiprinātajiem drošības standartiem. "Hipotēku bankas" filiālēs tiek izmantota kvalitatīva un starptautiskiem standartiem atbilstoša drošības un videonovērošanas sistēma, darbinieki tiek regulāri apmācīti un sagatavoti rīcībai ārkārtas situāciju apstākļos," uzsvērts bankas paziņojumā.

Pēc aktīvu apmēra "Hipotēku banka" pagājušā gada beigās bija astotā lielākā no 29 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. "Hipotēku bankas" vienīgā īpašniece ir valsts.

Svarīgākais