Policija pārbauda, vai video ar policistu veikto zādzību no auto nav inscenēts

Policija pārbauda, vai īsi pirms iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") demisijas publiskotais gadījums, kad videonovērošanas kamerā tika fiksēta divu policistu realizēta zādzība no automašīnas, nav inscenējums.

Par to Mūrniece informēja otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!".

"Policijas vadība arī ir informējusi, ka tiek pārbaudīta inscenējuma versija šajā sakarā, jo arī man, atgriežoties no atvaļinājuma, paskatoties šo video, izskatījās ļoti dīvaini, ka tas viss notiek tā ļoti ilgi, ļoti lēnām, ļoti pamatīgi un automašīnas īpašnieks vai kurš nu tur konstatē faktu divas minūtes pret kamerām plāta rokas," norādīja ministre.

"Policija šo informāciju, protams, pārbaudīs," viņa uzsvēra, uzreiz gan piebilstot, ka šis gadījums gan nebija vienīgais iemesls, kādēļ Mūrniece izlēmusi demisionēt.

Jau vēstīts, ka īsi pirms Mūrniece paziņoja par demisijas raksta iesniegšanu, tai pašā dienā Valsts policija (VP) pēc iedzīvotāja nofilmēta videomateriāla aizturēja divus policistus aizdomās par zādzību no automašīnas.

VP Rīgas reģiona pārvalde aģentūrai BNS pavēstīja, ka, saņemot informāciju par kādā interneta portālā ievietotu video, kurā redzams, kā vīrieši policijas formās sākotnēji aplūko, bet pēc tam, iespējams, apzog automašīnu, policija dažu stundu laikā noskaidroja un aizdomās par šo zādzību aizturēja divus kārtībniekus.

Dienu iepriekš interneta portālā "kompromat.lv" kāds iedzīvotājs bija ievietojis nofilmētu video, kur redzams, kā vīrieši policijas formās 8.februāra pusnaktī Rīgā, Dzirnavu ielā, visticamāk, apzog automašīnu. Apmēram stundu pēc video ievietošanas par to uzzināja VP Rīgas reģiona pārvalde, un ar tās priekšnieka Inta Ķuža rīkojumu nekavējoties tika sākta izmeklēšana. Pāris stundu vēlāk, jau naktī, policija aizturēja divus kārtības policijas kārtībniekus, kuri minētajā naktī bija atradušies notikuma vietā.

Sākts kriminālprocess par zādzību un dienesta pārbaude VP Rīgas reģiona pārvaldē. 1977. un 1966.gadā dzimušie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Zādzība notika tikai pāris nedēļu pēc tam, kad Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem, kuru vidū bija divi policisti no specvienības "Alfa", bet vēl divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Svarīgākais