Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesa apcietina kinoteātrī aizturēto šāvēju

© f64

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa pirmdien piemērojusi apcietinājumu Nikolajam Zikovam, kurš aizturēts aizdomās par sestdien kinoteātrī pastrādātu slepkavību, par tiesas lēmumu žurnālistus informēja Zikova advokāts Vilis Sruoģis.

Runājot par sestdienas notikumiem kinoteātrī, Sruoģis pastāstīja, ka klients bija nedaudz nokavējis seansu un iegājis zālē ar popkornu un kokakolu.

Filmas skatīšanās laikā Zikovs popkornu, kā jau vairums cilvēku, ēdis. Cietušais gan dažas reizes aizrādījis, ka viņš pārāk skaļi ēdot popkornu, bet tad piecēlies, izrāvis popkorna iepakojumu un nometis to zemē. Tajā brīdī Zikovs nav pretojies, bet vienkārši pacēlis popkornu un turpinājis ēst. Arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins pirmdien žurnālistiem sacīja, ka notikumi kinoteātrī izvērsušies tāpēc, ka par upuri kļuvušais vīrietis, tāpat kā citi kinoteātra apmeklētāji vairākkārt aicināja šāvēju uzvesties klusāk.

Advokāts teica, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, un tad aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci un atskanējuši šāvieni.

Zikovs, kurš esot bijis afekta stāvoklī un pašlaik esot šokā, gan neatceroties, cik šāvienu izdarījis. To, vai Zikovs uz kinoteātri bija devies viens, advokāts nevēlējās komentēt.

Zikovam, kurš ikdienā strādājis par juristu, bijušas civillietas, kas saistītas ar parāda piedziņu, un viņam pirms tam bija izteikti draudi saistībā ar viņa jurista darbību. Ņemot to vērā, vīrietis dažreiz līdzi nēsājis savu likumīgi reģistrēto ieroci, paskaidroja advokāts.

Advokāts aģentūrai BNS arī atzina, ka tiesas lēmumu gatavojas pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Zikovs, kurš tiesā uzvedās mierīgi, tika pamatīgi apsargāts. Bez trim formās tērptiem likumsargiem viņu uzmanīja arī vairāki privātās drānās ģērbti likumsargi.

Jau ziņots, ka sestdien kinoteātrī "Kino Citadele" ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts bankas "Citadele" augsta ranga darbinieks.