Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija: popkorna ēšana nav vienīgais iemesls, kādēļ kinoteātrī nošauts vīrietis

Sestdien vīrietis "Kino Citadele" nogalināts ar četriem šāvieniem, pirmdienas rītā Latvijas radio sacīja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs. Gan Velšs, ka Kriminālpolicijas šefs Rauls Kviesītis atzīst, ka notikušā iemesli šobrīd nav skaidri.

Velšs norādīja, ka slepkavības patiesie apstākļi joprojām tiek skaidroti un slepkavības iemesls neesot vien popkorna graušana, kā ziņo atsevišķi mediji. "To, protams, noskaidros izmeklētājs, jāanalizē vainīgās personas subjektīvā puse, kāpēc šis ierocis tika pielietots. Tas, kas ir skaidrs šajā brīdī, ka tā ir slepkavība, slepkavība ar nodomu. Tā nav bijusi nejauša ieroča pielietošana, ja izdarīti četri mērķtiecīgi šāvieni kā rezultātā cilvēks miris," viņš teica.

"Tā informācija, kas manā rīcībā, liecina, ka konflikta būtībā bijusi nošautā uzvedība, kas robežojusies ar likumpārkāpumu, viņš, it kā, skaļi komentējis filmu. Faktiski, ar savu rīcību, it kā, traucējis. Šāvējs, it kā, brīdinājis, ka tā nevajag.. Tas nav bijis popkorna ēšanas dēļ," klāstīja Velšs.

"Sākotnējā informācija liecina, ka tur nebija absolūti nekāda pamata šim konfliktam," teica policijas priekšnieks.

Kviesītis LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" neslēpa, ka "situācija ir nesaprotama". "Šie motīvi, persona, kura atradās kinoteātrī, skaļi uzvedās, cietusī persona centās aizrādīt. It kā situācija vienkārša. Nesaprotamu iemeslu dēļ paša seansa beigās, persona ar sev piederošo ieroci atklāja uguni," klāstīja Kviesītis. Viņš atzinīgi novērtēja aculiecinieku rīcību, kuri aizturējuši slepkavu. "Viņš gatavojās mierīgi doties prom," teica kriminālpolicijas šefs.

Viņš arī atklāja, ka pagaidām nav zināms, vai šāvējs nav bijis kādu apreibinošo vielu iespaidā, jo vēl nav zināmi ekspertīžu rezultāti.

Jau ziņots, ka vīrietis, kuru sestdien nošāva kinoteātrī "Forum Cinemas", bija iepriekš aizrādījis savam blakus sēdētājam, lai viņš tik skaļi neēd popkornu. Popkorna ēdējs to ņēmis ļaunā, un seansa baigās vīrieti viņa meitas acu priekšā nošāvis.

Kāda aculieciniece portālam "kriminal.lv" stāstījusi, ka tieši uzbrucējs, kurš uz filmu bija ieradies ar kādu sievieti, seansa laikā nepieklājīgi uzvedies, skaļi runājis, grauzis popkornu un traucējis netālu sēdošajiem, par ko pusmūža vīrietis viņam taktiski aizrādījis. Pēc seansa pusmūža vīrietis, kurš jau ģērbies, lai pamestu kino, savas meitas acu priekšā nogalināts ar trim šāvieniem krūtīs.

Pēc šāvieniem pieskrējis kāds skatītājs, kurš šāvēju nogāzis zemē.