Par vairākām bruņotām laupīšanām Vidzemē - četri aizturētie

Par vairākām bruņotām laupīšanām Smiltenes apkārtnē no veikaliem "TOP" un Ieriķos Vidzemē aizturētas četras personas. Kratīšanas laikā aizturēto vīriešu dzīvesvietās konfiscēti četri šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, kas nosūtīti ekspertīzes veikšanai, aģentūru BNS informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Policija atgādināja, ka 15.janvārī Grundzāles pagasta Dzeņos veikalā "MINI TOP", piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, nolaupīti 1400 latu. 17.janvārī saņemta informācija, ka Smiltenes novada Bilskas pagastā veikalā "TOP" ienākuši divi vīrieši maksās. Piedraudot pārdevējai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, uzbrucēji no kases nolaupījuši naudu, vairākus simtus latu. Stundu vēlāk saņemta informācija, ka Smiltenes novada Variņu pagastā veikalā "MINI TOP" ienākuši divi vīrieši maskās un, piedraudot pārdevējai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, no veikala kases nozaguši naudu, vairākus simtus latu. Otrajā februārī bruņota laupīšana notika kādā benzīntankā Ieriķos.

Ierosināts kriminālprocess. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 17 gadiem, konfiscējot mantu.

Par notikušo policija informēja iedzīvotājus un ar aicinājumu atsaukties iespējamos aculieciniekus izplatīja video plašsaziņas līdzekļos. Tika saņemti vairāki iedzīvotāju zvani. Policija saka vislielāko paldies plašsaziņas līdzekļiem, kas atsaucās un par notikušajām laupīšanām informēja iedzīvotājus, un tiem, kas atsaucās uz policijas aicinājumu un sniedza informāciju.

Plašāk par notikušā apstākļiem un izmeklēšanas gaitu policija informēs pirmdien.

Svarīgākais