Rīgā atsavināta gandrīz tonna nelegālas izcelsmes dīzeļdegvielas

Rīgā, Atlantijas ielā, aizturēts kārtējais nelegālās degvielas tirgonis, kura saimniecībā kādas pamestas rūpnīcas teritorijā uzieta teju tonna nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielas, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Tirgotājs, 1967.gadā dzimis vīrietis, dīzeli tirgojis par 67 santīmiem litrā. Tas ir apmēram par 20 santīmiem litrā lētāk, nekā tā pašlaik maksā lielākajās degvielas uzpildes stacijās.

Policijā sākta administratīvā lietvedība par ar akcīzes nodokli apliekamo preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas noteikumu pārkāpšanu, par ko fiziskajām personām draud naudas sods līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām - līdz 5000 latiem.

Tirgotava bija ierīkota pamestas rūpnīcas teritorijā. Policija līdz ar degvielu konfiscējusi arī iekārtu, ko izmanto degvielas uzpildīšanai.

Jau vēstīts, ka VP pagājušajā piektdienā aizturējusi vīrieti, kurš nelegālu benzīnu tirgojis par 65 santīmiem litrā. Šis aizturētais mēģinājis pārdot apmēram 300 litru nelegāla benzīna.

Savukārt janvāra sākumā Ķengaragā policija aizturējusi kādu pāri, kurš no cisternas nelikumīgi autovadītājiem tirgojis dīzeļdegvielu. Kopumā atrasti 20 tūkstoši litru šķidruma ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais