No krāsns izkritušas ogles izraisītā ugunsgrēkā iet bojā sieviete

Iestājoties aukstākam laikam, strauji pieaug ugunsgrēku skaits, kas saistīti ar neuzmanīgu rīcību, apkurinot mājokļus, un šī iemesla dēļ šogad jau izcēlušies 196 ugunsgrēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pagājušajā naktī 90 gadu veca sieviete gājusi bojā ugunsgrēkā Bēnes pagasta Bēnē, ko izraisīja no krāsns izkritusi ogle. Ejot gulēt, sieviete bija krāsnī ielikusi vairāk malkas, no krāsns izkrita degoša ogle, kura nokrita uz grīdas un malkas, kas atradās pie krāsns, izraisot ugunsgrēku. Sievieti no liesmām neizdevās glābt.

Savukārt 11.februārī Iecavā, nosmokot dūmos, gājusi bojā 75 gadus veca sieviete, kur bija nolikusi savu gultu pie krāsns, no kuras izkrita ogles. Sākās gruzdēšana un aizdegās sievietes gulta.

Apkures sezonā visizplatītākie ugunsgrēku iemesli ir nepiemērota kurināmā lietošana, krāsns pārkurināšana, neuzmanība, ekspluatējot malkas plītis un krāsnis, šķidrā kurināmā ierīces, kā arī kurtuvju un dūmvadu nepareiza izbūve un bojājumi, siltumierīču atstāšana bez uzraudzības, kā arī bojātu vai nolietotu elektrisko apsildāmo ierīču izmantošana.

Latvijā

Ja rīta pusē tika ziņots par to, ka Mārupes novadā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā viens cilvēks, dienas vidū saņemtas ziņas par vēl vienu avaŗiju, šoreiz uz Vidzemes šosejas.

Svarīgākais