Kriminālprocesa par Jēkabpils spēļu zāles melno kasi nav

Lai arī drīz vien pēc notikušā Jēkabpilī masu medijos parādījās neoficiāli minējumi par nelegālu naudu, kas bijusi spēļu zālē un tieši kuras dēļ veikts uzbrukums, vismaz šobrīd nekāds kriminālprocess saistībā ar izvairīšanos no nodokļus nomaksas nav sākts, trešdien raksta "Diena".

Kriminālprocess nav sākts ne jau esošā kriminālprocesa ietvaros par laupīšanas un slepkavības faktu, ne arī kā atsevišķs kriminālprocess, laikraksts noskaidrojis policijā.

Jau ziņots, ka apšaudē pēc laupīšanas spēļu zālē Jēkabpilī 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki - Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības "Alfa" sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Oficiāla informācija liecina, ka spēļu zālē laupīti mazliet vairāk par 100 000 latu, taču izskanēja arī neoficiāla informācija, ka naudas bijis vairāk, jo spēļu zālē it kā atradusies arī melnās kases nauda.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.