Rīgā aiztur kārtējo no labvēlīgām ģimenēm nākušu pusaudžu bandu

Rīgā Valsts policija par laupīšanām aizturējusi kārtējo no labvēlīgām ģimenēm nākušu pusaudžu bandu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā Kurzemes iecirkņa darbinieki aizturēja 14, 16 un 17 gadu vecus puišus par laupīšanām, kas pēdējā laikā reģistrētas Imantā un Iļģuciemā.

Noskaidrojies, ka jaunieši upuriem pārsvarā atņēmuši naudu un mobilos tālruņus. Sākumā grupējums aplaupījis vienaudžus, bet pēdējos divos gadījumos viņu darbība bijusi jau daudz pārdomātāka, proti, jaunieši uzvilka maskas un, izmantojot, iespējams, gāzes ieroci, aplaupīja jau pieaugušus cilvēkus. Viens no upuriem bijis 30 gadu vecs vīrietis.

Nolaupītās mantas jaunieši pārdevuši kādam 17 gadu vecam jaunietim, kuru drīzumā policija aizturēšot.

Pagaidām policijai zināms par pieciem laupīšanas gadījumiem, bet ir aizdomas par citiem gadījumiem, tāpēc policija aicina atsaukties cietušos.

Aizturētie mācās skolās un ir no labvēlīgām ģimenēm. 16 gadu vecais puisis agrāk bijis policijas redzeslokā un uzskatāms par organizatoru.

Valsts policija pērn Rīgā jau aizturēja vairākus pusaudžu grupējumus, kas nodarbojušies ar laupīšanām. Laupītāji pārsvarā nākuši no labvēlīgām ģimenēm.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.