Centrālcietuma apsargs mēģina ienests narkotikas

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) Drošības daļa piektdien pieķērusi inspektoru, kurš mēģinājis ieslodzītajam piegādāt narkotikas, aģentūra BNS uzzināja IeVP.

Nu jau aizturētais cietuma uzraudzības daļas inspektors narkotiskās vielas centies ienest, paslēpjot tās cigarešu paciņā. 1978.gadā dzimušais inspektors IeVP strādājis nepilnu gadu.

Narkotiku daudzumu IeVP neprecizē, tās nosūtītas uz ekspertīzi.

Sākts kriminālprocess par korespondences, naudas, pārtikas produktu vai citu priekšmetu vai vielu neatļautu nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšanu no šādām personām, ja to izdarījis šo iestāžu darbinieks. Par to vainīgo var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

IeVP pagājušajā gadā par mēģinājumu piegādāt narkotikas cietumniekiem pieķērusi piecus pārvaldē strādājošos virsniekus, septiņus uzraugus, piecus brīvlīguma darbiniekus. Piegādāt narkotikas cietumniekam mēģinājis arī Jelgavas cietuma Drošības dienesta priekšnieks.

2009.gadā šādu gadījumu skaits bijis mazāks - narkotiku piegādē pieķerts viens virsnieks, septiņi uzraugi un divi brīvlīguma darbinieki. IeVP pret visiem pieķertajiem dienesta virsniekiem un uzraugiem sākusi kriminālprocesus.

Svarīgākais