Ogrē vīrietis liek sievai un bērniem melot policijai par savu pazušanu

Kāds 30 gadu vecs vīrietis, visticamāk, savas pazušanas inscenēšanā iesaistījis gan sievu, gan 11 un 15 gadu vecos bērnus. Iespējams, vīrietis šādi rīkojies, lai izvairītos no stāšanās tiesas priekšā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka 12.oktobrī kāda sieviete vērsusies Ogres policijā, ziņojot, ka viņas vīrs pazudis bez vēsts. Dzīvesbiedrs esot aizgājis makšķerēt un nav atgriezies. Ogres policija sākusi plašus meklēšanas pasākumus, turklāt vīrieša pazušanas vietā uzieti asins traipi. Meklēšanas operācijā iesaistīti arī ūdenslīdēji, taču vīrietis nav atrasts.

Sieva iesniegumā policijai arī pieļāvusi, ka ar vīru atgadījusies kas nelāgs, jo vīrietis bijis liecinieks kādā kriminālprocesā, kā arī apsūdzētais kādā citā kriminālprocesā Madonā. Tāpat viņš gaidījis tiesu par braukšanu alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības.

1.februārī Ogres policija saņēmusi zvanu no iedzīvotājiem, kas ziņoja, ka zina vīrieša atrašanās vietu, turklāt, viņi mēģinājuši aizturēt, taču viņš aizmucis. Iedzīvotāji pastāstījuši, ka vīrietis visus šos četrus mēnešus mitinājies kopā ar sievu un bērniem pats savā dzīvoklī. Policija devusies uz dzīvokli un tur aizturējusi gan vīrieti, gan iesniegumu rakstījušo 34 gadus veco sievu.

Policijai ir aizdomas, ka vīrietis savu pazušanu inscenējis, lai nebūtu jāstājas tiesas priekšā par braukšanu dzērumā, sacīja Sadovskis. Pašlaik kriminālprocess ierosināts arī pret sievieti. Pats vīrietis policijai klāstījis, ka neko neatceroties kopš 12.oktobra, kad devies makšķerēt. Nākamais, ko viņš atceras, esot policijas aizturēšana. Tāpat Sadovskis teica, ka arī vīrieša 11 un 15 gadu vecie bērni, iespējams, bijuši iesaistīti pazušanas inscenēšanā, jo skolā stāstījuši, ka viņu tētis ir bezvēsts pazudis.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais