Iereibušam "BMW" šoferim par velosipēdistes nobraukšanu piespriež piecus gadus cietumā

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien nolēmusi iereibušam "BMW" vadītājam par velosipēdistes sabraukšanu Vecmīlgrāvī piemērot piecus gadus cietumā.

Tas norādīts saīsinātajā tiesas spriedumā. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 14.februārī, tad desmit dienu laikā spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā, sūdzību iesniedzot Ziemeļu rajona tiesā.

Jau vēstīts, ka 2009.gada augusta sākumā Dombrovska un Ziemeļblāzmas ielas krustojumā iereibis šoferis, vadot automašīnu "BMW", netika galā ar spēkrata vadību un iebrauca ceļazīmē. Pēc tam auto uzbrauca 1978.gadā dzimušai velosipēdistei, kura no gūtajām traumām mira.

Autovadītājs tika aizturēts un policija sāka kriminālprocesu. Šis negadījums toreiz izpelnījās lielu vietējo interesi, kuri vēl vairākas stundas atradās avārijas vietā un vēroja, kā autoevakuators bija atbraucis pēc sadauzītā spēkrata.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais