Uz Latvijas ceļiem sestdien notikušas vairākas traģiskas avārijas

Sestdien vakarā uz Latvijas ceļiem notikušas vairākas traģiskas avārijas, kurās divi cilvēki gājuši bojā un cietuši arī divi bērni, Bauskas novadā autobusa avārijā cietuši deviņi cilvēki, aģentūru BNS informēja Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Salacgrīvas novada Liepupes pagastā autoceļa "Baltezers-Igaunijas robeža" 57.kilometrā 1954.gadā dzimis vīrietis, braucot ar "BMW" markas automašīnu virzienā uz Baltezera pusi, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, netika galā ar spēkrata vadību un ieslīdēja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar "VAZ" markas auto. Negadījumā cietis 1942.gadā dzimušais "VAZ" vadītājs, bet 1951.gadā dzimusī šīs automašīnas pasažiere gājusi bojā.

Autoceļa "Baltezers-Saulkalne" 6.kilometrā, saduroties kravas automašīnai "MAN" ar Lietuvas valsts numurzīmēm un diviem citiem auto, viens cilvēks gājis bojā, bet cietuši vairāki bērni. Avārijā gājis bojā 1987.gadā dzimis "Mazdas" vadītājs, bet 1991.gadā dzimusi jauniete un divi "Audi" markas automašīnā esošie 2001. un 1999.gadā dzimušie bērni nogādāti slimnīcā. Bērniem gan traumas nav bijušas smagas un viņi pēcāk atlaisti mājās.

Savukārt Bauskas novada Codes pagastā pie autobusa pieturas "Mālnieki" avarējis pasažieru autobuss "Neoplan", kuru vadīja 1967.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietušas deviņas autobusa pasažieres, no kurām vairākas ar dažādām traumām nogādātas arī slimnīcā.

Valstī kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 44 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem deviņās avārijās cietis 21 cilvēks, bet divi gājuši bojā.

Pie stūres alkohola reibumā pieķerti 17 transportlīdzekļu vadītāji, no tiem trīs velosipēdisti.

Svarīgākais